среда, 11 марта 2015 г.

Навчання з використанням методу проектів. Модуль1.Рефлексія

Цей модуль допоміг мені з’ясувати, як можна використати навчальні дослідження в проектах та зрозуміти призначення основних запитань проекту. Під час цього модуля я з'ясувала мету і завдання програми "Intel Навчання для майбутнього", дізналася про те якими знаннями і навичками я повинна оволодіти. Основне моє завдання - розробити навчальний проект і відповідні навчальні, методичні та дидактичні матеріали.

Життя потребує від нас, щоб кожне нове завдання, яке ми даємо нашим учням, було б до якогось ступеня новим і для нас. Звернене до нас, воно повинне бути завданням на вдосконалення навчального процесу, на розвиток нашої здатності вирішувати нові педагогічні проблеми й переносити знайдені принципи рішення на інші об’єктні області й проблемні ситуації.

1 комментарий:

  1. Дуже добре, що ви звернули увагу на метод проектів, але для цього ми створювали буклет))) Не забувайте, що рефлексія - це.. (от лат. reflexio — обращение назад) — процесс самопознания субъектом внутренних психических актов и состояний.
    Мета рефлексії: вспомнить, выявить и осознать основные компоненты деятельности.
    Тобто, в наступній рефлексії, спробуйте більш детально зупинитись на аналізі своєї діяльності під час вивчення модуля: що вийшло, де виникли проблеми, які ідеї для себе відмітили, які нові вміння та навички здобули тощо.
    З повагою, Сокол Ірина!

    ОтветитьУдалить